Zoeken

2011 wordt het jaar van Marokko op Nesma Tv

2 januari 2011 - 18:37 - Cultuur

©

De Tunesische televisiezender Nessma Tv, belooft een speciaal 2011 rond Marokko. Het nieuwe programma, aangekondigd door Nébil Keroui, directeur van de zender, is een antwoord op de druk die de SNRT en 2M uitoefenen om de ontwikkeling van Nessma in Marokko te blokkeren.

"Het jaar 2011 zal het jaar van Marokko worden op Nessma TV" heeft Nébil Keroui bevestigd in een interview in de Marokkaanse magazine "Echos Quotidien".

In dit interview beschuldigt Keroui de Ciaumed (Centrum voor de media audiometrie), welke kanalen adverteerders en publiciteitsbureaus groepeerd, Nessma TV de toegang tot de groep te hebben geweigerd door de druk die wordt uitgeoefend door de Marokkaanse zenders SNRT en 2M.

De twee nationale zenders, bedreigd door de opkomst van Nessma Tv in Marokko, zouden als sinds enige tijd lobbyen zodat de Tunesische zender geen belangrijke reclamebudgetten kan halen in Marokko.

In Marokko delen de twee publieke televisiezenders, Al Oula en 2M, jaarlijks 900 miljoen dirham in reclame-inkomsten, wat gelijk is aan de jaarlijkse omzet van de publiciteitsmarkt in het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team