Zoeken

Ramadan 2011: 2M, Al Aoula en Medi 1 TV onthullen programma

24 juli 2011 - 17:00 - Cultuur

©

Op een paar dagen van de Ramadan 2011, onthullen de Marokkaanse tv-zenders hun Ramadan programma aan de kijkers, steeds op zoek naar een Marokkaanse inhoud van betere kwaliteit dan wat hen al jaren wordt voorgesteld.

2M komt terug met haar sitcom "Dima Jirane", Medi 1 Tv, die wil breken met haar imago van nieuwszender, stelt voor het eerst een sitcom genaamd "Sakblanca" en een groot journaal van Marokko voor de ftor, terwijl Al Aoula vertrouwt op haar 100% Marokkaanse telenova "Zinat al Hayat". De drie zenders zijn op hun hoede na de slechte kritiek geuit op de programmering van Ramadan 2010.

Om de ftor te begeleiden probeert Medi 1 Tv dit jaar de Ramadan Live Show, een soort groot journaal van Marokko voorgesteld door Amal Al Atrach, Tarik Boukhari en Adnane Mouhejja, die dagelijkse bekende gasten zullen ontvangen.

In aanvulling van de Marokkaanse sitcom "Sakablanca" belooft de zender ook een verborgen camera en een overzicht van grappige tv-momenten, in de hoop de kijkers te verleiden tijdens de Ramadan, periode tijdens dewelke de kijkcijfers hoger liggen dan de rest van het jaar in Marokko.

Medi 1 Tv zal tijdens de vastenmaand ook twee onderzoeksprogramma’s uitzenden, namelijk "Ain Korb" en "Al Mohakikoune", een dagelijks spel genaamd "Ousra Tamina" waarin drie generaties van dezelfde familie zullen strijden en een reality TV show, "Al-Halqa", die hlayquis (verhalenvertellers) beloont.

Net als de zenders 2M en Al Aoula, zal Medi 1 Tv een reeks Arabische en Amerikaanse series en een cyclus "Films uit het Zuiden" gewijd aan Noord-Afrikaanse producties, uitzenden.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team