Zoeken

Coronavirus: sterftecijfer hoger bij Marokkanen in België

3 november 2020 - 17:20 - Marokkanen in het buitenland

©

In België sterven steeds meer mensen van Marokkaanse afkomst aan het coronavirus. De situatie van de Marokkaanse gemeenschap in Brussel is zorgwekkend, aldus de Marokkaanse parlementariër Latifa El Hammoud.

De politica luidt de noodklok in een post op Facebook. El Hamoud is verbonden aan de politieke partij Authenticiteit en Moderniteit (PAM) en lid van een commissie voor Marokkanen in het buitenland.

Volgens haar zijn voornamelijk Marokkanen in Brussel slachtoffer van het dodelijke coronavirus. El Hammoud zegt: "In de Belgische hoofdstad wonen 400.000 Marokkanen. Dat is één derde van de bevolking. Elke dag zijn er één of meer doden." Volgens haar gaat het vooral om mensen van de eerste generatie.

De politica zegt dat er op de intensive care voornamelijk Marokkaanse coronapatiënten liggen. Volgens haar heerst er onder de Marokkaanse gemeenschap paniek. Ook meldt ze dat er gebrek is aan exacte cijfers. Van de Belgische autoriteiten wil zij duidelijkheid over het aantal coronapatiënten van Marokkaanse afkomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team