Zoeken

Marokko: Bourita voert gesprekken met Nederlandse ambtgenoot

4 februari 2022 - 18:20 - Marokko

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het buitenland heeft donderdag een telefonisch gesprek gevoerd met de vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken van Nederland, Wopke Hoekstra.

In het gesprek hebben beide ministers de nieuwe impuls geprezen die is teweeggebracht om de betrekkingen tussen Marokko en Nederland te verstevigen, vanuit de gedachte dat partnerschap en onderling respect bevorderlijk zijn voor de strategische belangen van beide landen, aldus de minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het Buitenland.

Lees ook: Koning Mohammed VI benoemt nieuwe ambassadeur voor Nederland

Tijdens deze ontmoeting benadrukten Bourita en Hoekstra de noodzaak om de politieke dialoog te verdiepen en het economisch partnerschap te bevorderen door ruimte te bieden voor innoverende aspecten zoals nieuwe waardeketenanalyse en groene economie, aldus de door persagentschap MAP gepubliceerde verklaring, waarbij wordt opgemerkt dat de in Nederland wonende Marokkaanse gemeenschap als pijler van het bilaterale partnerschap wordt gezien.

Lees ook: Nederland: nieuwe fractievoorzitter moet Marokkanen van dubbele nationaliteit afhelpen

Van zijn kant herhaalde de Nederlandse minister het belang dat zijn land hecht aan de ontwikkeling van het strategisch partnerschap tussen de Europese Unie en Marokko, aldus dezelfde bron. In dit verband sprak hij zijn waardering uit voor de rol van Marokko als een betrouwbare partner voor regionale stabiliteit en als motor voor groei en ontwikkeling in Afrika.

Bladna.nl