Zoeken

OM eist levenslang tegen Iliass K. voor liquidaties

26 mei 2021 - 15:00 - Wereld

©

Dinsdag heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam levenslang geëist tegen de 33-jarige Iliass K. voor het besturen van "een nietsontziende criminele organisatie".
Het OM eiste ook uiteenlopende straffen van 4 tot 25 jaar voor zeven medeverdachten.

In de omvangrijke strafzaak staan acht verdachten terecht. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen van lidmaatschap van "een professionele en strak geleide organisatie”. Het proces gaat over drie moorden in 2014 en 2015: de moord op de 30 jarige Alex Gillis in Zaandam, de vergismoord op de eveneens 30-jarige Stefan Regalo Eggermont in Amsterdam en de liquidatie van de 26-jarige Massod Amin Hosseini in Amsterdam-Osdorp, schrijft De Telegraaf.

Volgens het OM werden de feiten gepleegd in het kader van een conflict in de onderwereld, tussen de groep van de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha en een andere Amsterdamse criminele groep. De verdachten die nu terechtstaan behoorden tot de groep van Martha. Die bende was tegelijkertijd ook bezig met de jacht op meerdere mensen. Volgens de aanklager gingen ze te werk "met een roekeloosheid en gewetenloosheid die niet is te bevatten".

Het OM is ervan overtuigd dat Iliass K. een centrale rol bekleedde binnen de organisatie. Hij had een coördinerende rol tussen opdrachtgevers en uitvoerders, nam moordopdrachten aan en liet ze uitvoeren. Hij had "geen enkel respect voor het leven van de slachtoffers", aldus het OM. "Met de drie kille moorden waartoe hij opdracht gaf, heeft K. zijn recht op vrijheid verspeeld", zei de officier van justitie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team