Zoeken

Nederland: verdachte moord Omar Essalih naar Spanje of Marokko gevlucht (video)

16 september 2020 - 13:49 - Wereld

©

De Nederlandse politie heeft dinsdagavond in Opsporing Verzocht de naam van een verdachte van de moord op 29-jarige Omar Essalih bekendgemaakt.

Omar Essalih werd in de nacht van 2 op 3 mei in Amsterdam doodgeschoten. Hij was de broer van kickbokser Hamza Essalih en is vermoedelijk het slachtoffer geworden van een afrekening in het drugsmilieu.

De verdachte waarnaar de politie op zoek is is de 21-jarige Ismail El Bakali. De politie vermoedt dat hij zich in het zuiden van Spanje of Marokko bevindt.

"Ismail El Bakali kende het slachtoffer en we weten dat hij die nacht in de buurt van de Panamalaan is geweest. Op camerabeelden uit die buurt is te zien dat hij kort na de fatale schoten achter op een scooter springt. We weten dat dit El Bakali is, omdat hij een paar minuten later tijdens een politiecontrole zijn identiteitsbewijs heeft laten zien aan mijn collega’s. Op dat moment hadden we nog geen reden om aan te nemen dat hij iets met de dood van Omar Essalih te maken had.", zegt een politiewoordvoerster.

"We hebben sterke aanwijzingen dat hij afgelopen juli met de auto naar Zuid-Spanje is gebracht, naar de kustplaats Marbella in de provincie Andalusië. We hebben de afgelopen tijd nauw samengewerkt met de Spaanse politie, er zijn ook al verschillende huiszoekingen gedaan op adressen in Marbella, maar vooralsnog is Ismail El Bakali daar nog niet aangetroffen. Ook al zou het kunnen dat hij inmiddels weer in Nederland is, het meest aannemelijk is dat hij op dit moment of in de omgeving van Marbella verblijft of mogelijk is gevlucht naar Marokko waar hij familie heeft wonen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team