Zoeken

Broer kickbokser Hamza Essalih doodgeschoten in Amsterdam

4 mei 2020 - 10:40 - Wereld

©

Omar Essalih is in de nacht van zaterdag op zondag doodgeschoten in Amsterdam. Hij was de broer van kickbokser Hamza Essalih en is vermoedelijk het slachtoffer geworden van een afrekening in het drugsmilieu.

Het 29-jarige slachtoffer stond in het crimineel milieu bekend als "Centjes" of nog "Omar Soesie" en was onlangs vrijgesproken van twee plofkraken in Duitsland. Hij zat in het verleden meerdere celstraffen uit voor wapenbezit, autodiefstal en witwassen.

Omar Essalih werd rond half vier ’s nachts op straat doodgeschoten. Hij ontsnapte eerder al aan twee moordpogingen. In april 2018 werd hij samen met enkele vrienden onder vuur genomen. Daarvoor was hij ook door twee onbekende beschoten in de buurt waar hij opgroeide. Hij werd toen in zijn been geraakt maar wist te ontsnappen.

In het crimineel milieu wordt gezegd dat Omar Soesie aan meerdere andere aanslagen ontsnapte. Er stond een prijs op zijn hoofd voor een aanslag die hij op de vrouw van een bekende drugscrimineel had gepleegd. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij aanslagen op horecagelegenheden in Amsterdam, maar dat kon de politie nooit bewijzen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team