Zoeken

Voormalig NBA-superster bekeert zich tot de Islam

7 maart 2021 - 09:51 - Sport

©

NBA-superster Stephen Jackson heeft de keuze gemaakt om zich tot de Islam te bekeren. De basketballer stelt zich te hebben bekeerd na de dood van zijn vriend George Floyd.

Stephen Jackson is 42 jaar oud en kondigde zijn bekering tot de Islam zelf aan via zijn Instagram account. Hij bekeerde zich op 6 januari en deelde video’s van het moment waarop hij de Sjahada uitsprak. Dat gebeurde in aanwezigheid van twee getuigen, waaronder de imam van de moskee van Philadelphia.

"Het is één van de beste dagen van mijn leven", verklaarde de voormalige basketballer van San Antonio. In een interview met Religion News Service vertelde hij ook dat hij al maanden de Islam bestudeerde maar dat hij al jaren heel dicht bij het islamitisch geloof was. Hij besloot zich te bekeren na het overlijden van zijn vriend George Floyd, die hij zijn "tweelingbroer" noemt.

Jackson speelde veertien jaar lang voor de grootste basketbalclubs uit het NBA-kampioenschap. Hij won het kampioenschap met San Antonio Spurs in 2003 en maakte in 2015 een einde aan zijn carrière.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team