Zoeken

Complot tegen Mohammed VI: advocaat Zefzafi maakt verband tussen El Omari en Said Chaou

23 november 2017 - 19:20 - Marokko

©

Isaak Charia houdt vol. Ilyas El Omari heeft een complot willen smeden tegen Koning Mohammed VI. De advocaat van Nasser Zefzafi gaat nog verder en maakt een link tussen de partijleider en de Marokkaans Nederlandse Said Chaou.

Op zijn Facebook verklaarde Charia gisteren dat hij blij was dat het parket een onderzoek had geopend, ook al heeft El Omari de zaak ontkend. De advocaat plaatste een lange tekst waarin hij zich vragen stelt over de rol van Ilyas El Omari tijdens de Hirak protesten in Al Hoceima.

"Wat gebeurde er tussen Ilyas El Omari, de leiders van Iraakse Koerdistan en de Koerdische partij met separatistische claims? Wat is de familiale en politieke connectie tussen hem en Saïd Chaou, een beruchte separatist?", vraagt de advocaat.

El Omari bezocht kort na het referendum voor de onafhankelijkheid Koerdistan. Hij zou ook contacten hebben gehad met Chaou, die er door de Marokkaanse autoriteiten van wordt verdacht de protesten in Al Hoceima te hebben gefinancierd. El Omari zou ook niets hebben gedaan om te voorkomen dat aanhangers van zijn partij aan de demonstraties in het noorden van het land deelnamen. Zijn partij reageerde volgens de raadsman ook nooit officieel op de protesten.

Zefzafi’s advocaat gaat nog verder en stelt dat de partijleider nauwe banden had met leden van de 20 Februari Beweging die bekend stonden voor hun vijandigheid tegenover de monarchie.

Ilyas El Omari moet al deze vragen beantwoorden volgens de advocaat. "Dit zal licht werpen op vele politieke en sociale crisissen in Marokko in de laatste jaren. Maar ik ben sereen: ongeacht de samenzweringen tegen de natie, Marokko zal altijd winnen", concludeert Isaak Charia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team