Zoeken

Nasser Zefzafi, gevangene nr 74823, zegt wat hij denkt van Marokkaanse politieke partijen

22 maart 2019 - 13:30 - Marokko

©

Nasser Zefzafi heeft een hekel aan politieke partijen in Marokko en laat het ook weten. Voor de leider van de Hirak-beweging betreft de situatie in de Rif enkel de Marokkaanse overheid, "niemand anders".

In een bericht dat door zijn vader op sociale media werd gedeeld stelt Zefzafi dat enkel de Staat een oplossing kan brengen voor de problemen in de Rif-regio.

Als de Staat mee wil werken aan oplossingen, dan zal dat enkel mogelijk zijn door een dialoog aan te gaan met de "activisten van de populaire Hirak". Politieke partijen zijn dus niet welkom tijdens deze gesprekken, als ze ooit moesten plaatsvinden.

Zefzafi roept daarom alle activisten op om gesprekken met politieke partijen over de toekomst van de Rif te vermijden. Volgens hem willen de politieke partijen in het land enkel de situatie uitbuiten om "hun magen en bankrekeningen te vullen".

De protestleider, een titel die hij naar eigen zeggen weigert te dragen, herinnert er tevens aan dat hij een politieke gevangene is en het nummer 74823 draagt.

Bladna.nl