Zoeken

Nasser Larguet onthult geheimen rond oprichting Mohammed VI Academie

8 augustus 2023 - 09:00 - Sport

©

Nasser Larguet, voormalig technisch directeur van Marokko, die sinds mei 2022 dezelfde functie bekleedt in Saoedi-Arabië na zijn vertrek bij Olympique de Marseille, vertelt over zijn ervaring in het koninkrijk met de oprichting van de Mohammed VI Academie, de historische deelname van de Atlas Leeuwen aan het WK in Qatar, de Afrika Cup 2024, enz.

Larguet is een van de grondleggers van de Mohammed VI Academie. "Dankzij Zijne Majesteit de Koning had ik de kans om de academie vanaf de grond op te bouwen. Ik was verantwoordelijk voor de werving van technisch, logistiek en administratief personeel en vooral spelers in heel Marokko. Het doel was om een voorbeeld te zijn, omdat het land in het verleden een opleidingsland was en helaas is die opleiding een tijdje verwaarloosd. Veel spelers in de U23-teams en de lagere categorieën komen uit de Mohammed VI Academie, en ik hoop dat hun aantal in de toekomst zal toenemen in het A-team," vertelde hij in een interview met Onze Mondial.

Lees ook: Academie Mohammed VI, kweekvijver van het Marokkaanse voetbal

Na hun historische parcours op het wereldkampioenschap wordt veel van de Atlas Leeuwen verwacht op de Afrika Cup 2024 in Ivoorkust, analyseert de voormalig technisch directeur van Marokko. "Er is veel druk (lacht...). De coach zei het, niet bij de laatste vier behoren zou een mislukking zijn. Marokko staat aan de top van het Arabische en Afrikaanse voetbal, het land heeft laten zien dat het kan concurreren met de grootste voetbalnaties. Afrika rekent op Marokko, alle teams zullen de Atlas Leeuwen willen verslaan. Het team is jong en ambitieus, ze hebben de kwaliteiten om tot het einde te gaan," benadrukte hij.

Lees ook: Mohammed VI voetbalacademie overrompeld door aanvragen na WK-succes Atlas Leeuwen

Larguet besprak ook het geval van Azzedine Ounahi, een jong wonderkind van de Mohammed VI Academie die speelt voor Olympique Marseille. "Ounahi was een leerling van de academie-afdeling in Casablanca, hij was een jongen met individuele kwaliteiten. Een echte straatvoetballer, zeer technisch begaafd en die anderen gemakkelijk kan uitschakkelen. Ondanks zijn jonge leeftijd had hij een grote persoonlijkheid... Voor mij is Azzedine Ounahi een uitstekende middenvelder met een zeer goed eindvermogen. Hij is altijd in staat om de laatste pass te vinden wanneer het spel vastzit. Hij heeft zo’n spelintelligentie dat hij zelfs bij balherstel erg nuttig is," legt hij uit.

Bladna.nl