Zoeken

Nasser Bourita over Marokkaans-Algerijnse betrekkingen

15 oktober 2020 - 15:00 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita spreekt opnieuw over de betrekkingen tussen Marokko en Algerije. Bourita erkent dat de relatie tussen beide landen niet al te best is. Hij hoopt dat de relatie wordt verbeterd.

De minister werd afgelopen zondag door de zender Emirati Sky News Arabia geïnterviewd. Onder meer de betrekkingen tussen Marokko en Algerije kwamen aan bod. De minister zegt dat Marokko de Algerijnse autoriteiten heeft uitgenodigd voor een dialoog. Volgens hem heeft Koning Mohammed VI in 2018 een uitnodiging naar Algerije gestuurd om een einde te maken aan de problemen tussen de twee landen.

"Marokko heeft altijd een goed buurbeleid met al zijn buren gehanteerd. Vooral met onze buren in het noorden en zuiden (red. Spanje en Mauritanië)," aldus Bourita.

Het Algerijnse staatshoofd, Abdelmadjid Tebboune, stuurde onlangs nog een bericht naar de Koning van Marokko. Met betrekking tot de Sahara-kwestie zegt de Algerijnse president: "Het beleid is zinloos. Er zijn al vijfenveertig jaar verstreken zonder dat er een oplossing is gevonden." Volgens de president is een referendum over zelfbeschikking de enige oplossing.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team