Zoeken

Rusland wil diplomatieke oplossing voor Sahara-kwestie

20 november 2020 - 16:20 - Marokko

©

Een paar dagen na het offensief van de Royal Armed Forces (FAR) in Guerguerat, riep Rusland gisteren op tot een staakt-het-vuren, via zijn minister van Buitenlandse Zaken.

Op de Facebookpagina van het Russian Foreign Ministry, staat dat er op Marokkaans initiatief een telefoongesprek plaatsvond tussen minister Sergey Lavrov van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie en minister Nasser Bourita, van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse samenwerking en Marokkanen in het buitenland.

De twee diplomaten spraken onder meer over de situatie in het Guerguerate-gebied in de Marokkaanse Sahara. Volgens hetzelfde bericht hernieuwde Rusland ook het "principiële standpunt om het probleem van de Sahara uitsluitend op te lossen door middel van politieke en diplomatieke methoden en op basis van het geldende internationale recht."

Nasser Bourita en Sergey Lavrov bespraken ook de Russisch-Marokkaanse betrekkingen, waaronder de komende bijeenkomst van de 8e intergouvernementele Russische-Marokkaanse Commissie voor economische en wetenschappelijke samenwerking in Moskou begin december.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team