Zoeken

Marokko heeft in de afgelopen dagen 1100 mensen gerepatrieerd

11 juni 2020 - 12:39 - Marokko

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken heeft dinsdag laten weten dat in de afgelopen drie weken 1103 Marokkanen uit het buitenland werden gerepatrieerd.

De bewindsman gaf een overzicht van de repatriëringen in het parlement. Zo werden tussen 15 en 22 mei 500 gestrande Marokkanen uit Sebta en Melilla teruggehaald. Ook werden 306 Marokkanen uit Algiers en 301 uit Oran en Sidi Bel Abbes tussen 30 mei en 4 juni teruggehaald.

Een aantal mensen die een verzoek hadden ingediend om te worden gerepatrieerd, meldden zich niet in de luchthavens of besloten om uiteindelijk niet naar Marokko terug te keren.

De repatriëring werd bemoeilijkt door de strenge sanitaire maatregelen die moesten worden getroffen om de verspreiding van het coronavirus te remmen. De vliegtuigen die werden gestuurd om de Marokkaanse onderdanen terug te halen, mochten slechts twee derde van hun capaciteit aan passagiers vervoeren.

Ook wetenswaardig is dat alle gerepatrieerde Marokkanen in quarantaine werden geplaatst in hotels voor een periode van negen dagen.

Woensdag ging de repatriëring van start van Marokkanen die in Spanje vastzaten sinds de sluiting van de grenzen en het luchtruim in maart dit jaar. In de komende dagen zullen Marokkanen uit Turkije, Frankrijk, de Golfstaten en Afrikaanse landen worden teruggehaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team