Zoeken

Koppel lastiggevallen en bedreigd op vlucht Montréal-Casablanca

18 maart 2023 - 17:30 - Marokko

©

Tijdens een Air Canada vlucht van Montreal naar Casablanca op 16 februari, werd een koppel uit New Brunswick lastiggevallen en bedreigd door een medepassagier. Chantal LePage en Marc LeBlanc deelden hun verhaal.

Tijdens de zeven uur durende vlucht raakte een gesprek met een medepassagier naast hen uit de hand. "Hij zei: ’Je vrouw respecteert de man niet. Ze heeft me verschillende keren met haar voet aangeraakt’. Het was niet waar," aldus Chantal. "Marc keek hem aan en vroeg: ’Wat probeer je te zeggen?’" Chantal barstte in tranen uit. Haar man ruilde van plaats met haar, maar het was moeilijk om de andere passagier te kalmeren. "Toen zei hij tegen mijn man: ’Zodra ik van het vliegtuig afstap, ga ik je aanpakken zoals we mensen zoals jij in mijn land aanpakken’," vertelt Chantal.

Lees ook: Ruziënde families op vlucht uit Tanger zorgen voor chaos op landingsbaan

Het koppel verhuisde twee rijen verderop, maar de passagier stopte niet. Hij liep op en neer door het gangpad en stoorde het koppel. "Ik vroeg aan een stewardess om iets te doen, en ze zei: ’We kunnen hem vastbinden, maar we willen de andere passagiers niet bang maken en de vlucht niet verstoren’". De persoon werd dus niet geïsoleerd van de andere passagiers. "We hebben niet geslapen. ’s Nachts stootte hij tegen mijn man’s schouder. Telkens als hij langskwam, schopte hij zijn voeten," vertelt Chantal.

Lees ook: Dronken Nederlander veroorzaakt chaos op vlucht Royal Air Maroc

Air Canada in een verklaring aan Radio-canada op dat het "alles in het werk heeft gesteld om te voorkomen dat deze instabiele situatie escaleerde". Dit zorgde voor een reactie van Chantal. "Dit zegt dat de luchtvaartmaatschappij alles heeft gedaan. Maar de stewardess vertelde me dat de passagier vanaf het begin al in het oog werd gehouden en vastgebonden had kunnen worden. Dus de luchtvaartmaatschappij heeft niet alles gedaan wat ze moest doen. Je kunt me niet wijsmaken dat het personeel niet getraind is in dit soort situaties."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team