Zoeken

Naiara is baksensatie in het Belgische Zandhoven

12 maart 2021 - 15:10 - Wereld

©

Naiara maakt onweerstaanbaar lekkere en waanzinnig mooie gebakjes, die zelfs een anti-zoetebek doen bezwijken. Na een opleiding Bakkerij Patisserie, ging ze aan de slag met een eigen bedrijf: Chocolate Berry in Zandhoven.

De 27-jarige Naiara Redondo Santos bakt al heel lang taarten. Ze is nu onder de naam Chocolate Berry in bijberoep begonnen als zelfstandig dessertenbakster. Van cijfer- en lettertaarten over pralines en themapatisserie, alles wat ze maakt is uniek. "Omdat familie, vrienden en op de duur ook vrienden van mijn vrienden mijn taarten begonnen te bestellen, ben ik een opleiding Banketbakkerij aan het PIVA in Antwerpen gaan volgen. Ook om alle benodigde certificaten te bekomen om van mijn hobby mijn bijberoep te kunnen maken."

Cherifa, de mama van Naiara, is haar grootste fan en persoonlijke proefster, ze verdeelt de taarten van Chocolate Berry via sociale media. "Ik ben opgegroeid in de keuken van mijn Spaanse oma, die in Antwerpen op ’t Eilandje een Baskisch restaurant had. Mijn papa is Spanjaard, mijn mama Marokkaanse. Ik ben praktisch in de keuken van mijn oma geboren, want het water van mijn mama brak een maand te vroeg. Ik herinner me hoe ik er als kind met de levende kreeftjes en krabben speelde. Het is hier thuis altijd discussie wie achter de kookpotten mag staan: mama of ik. We doen dat allebei even graag. Maar mijn hart ligt toch bij het bakken", zegt Naiara aan de Gazet van Antwerpen.

Klanten kunnen bij haar ook een themataart bestellen. Daarvoor krijgt ze de gekste en grappigste verzoeken. Een welkom beroep op haar creativiteit waar Naiara veel voldoening uit haalt. Zo moest ze ooit een billentaart met een chocolade string maken voor een lesbisch stel dat daarna ook nog een stel borsten bestelde. "Ik moest ook al eens een zwangere buik bakken. Bij het aansnijden, kon je een keizersnede uitvoeren. Die speciale verzoeken dagen me uit om creatief te zijn. Zo moest ik ook eens een lactosevrije skateramp maken voor een meisje dat ook ’into make-up’ was. Of een taart voor iemand die van Cola Zero hield en graag ging shoppen bij Zara en Mac Cosmetics. Zo’n opdracht tot een goed einde brengen schenkt me voldoening."

Naiara droomt van een koffie- of brunchbar, waar ze haar eigen gebak kan serveren en zelfgemaakte pralines naast de koffie of thee kan leggen. Daarnaast nodigen vriendinnen en familieleden haar al aan om zich in te schrijven voor Bake Off Vlaanderen. "Maar ik vrees dat ik veel te nerveus ga zijn. Wat als ik iets laat vallen?"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team