Zoeken

Nadia Bouras genomineerd voor Brusseprijs 2021

15 april 2021 - 12:40 - Wereld

©

Historicus Nadia Bouras is genomineerd voor de Brusseprijs 2021, een jaarlijkse bekroning van het beste Nederlandstalige journalistieke boek. Haar boek ‘Een klas apart’ staat samen met negentien andere titels op de longlist. Op 5 juni 2021 wordt de winnaar van de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek van 2020 bekendgemaakt.

De Brusseprijs wordt sinds 2006 door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten uitgereikt en is vernoemd naar journalist M.J. (Rie) Brusse (1873-1941). Alleen oorspronkelijk Nederlandstalige journalistieke boeken komen in aanmerking voor de prijs. In 2020 won Pieter van Os met zijn boek ’Liever dier dan mens, een onwaarschijnlijk overlevingsverhaal’.

De oogst is dit jaar wederom groot: uitgeverijen stuurden 188 boeken in. Het boek ‘Een klas apart’ van Bouras is één van de 20 titels op de longlist. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een live-uitzending van NOS Met het Oog op Morgen. De winnende auteur neemt dan een cheque van 10.000 euro in ontvangst.

Nadia Bouras is blij met de nominatie. "Het is een enorme eer om in het gezelschap te verkeren van al die mooie boeken en goede auteurs. Mijn boek is een eerbetoon aan een bijzondere school en haar oprichters. Ik ben daarom erg blij met de erkenning", zegt ze op de website van de Universiteit Leiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team