Zoeken

Boekhandel in Tanger lanceert ’het uitgestelde boek’ (video)

2 februari 2021 - 13:20 - Cultuur

©

Een boekhandel in Tanger adopteerde het concept van het ’uitgestelde boek’. Het systeem lijkt een schot in de roos te zijn, inmiddels hebben twee andere boekhandels in Marrakech en Agadir dit ook gelanceerd.

Het project begon met een ’uitgestelde koffie’. Dat is een kopje koffie dat je voor iemand anders besteld. Voor een onbekende die later op de dag zin heeft in een kopje koffie, maar dat niet zelf kan betalen. Stéphanie Gaou, eigenaar van een boekenwinkel in Tanger, heeft dit genereuze concept overgenomen, maar dan voor boeken.

De klanten van boekhandelaar Stéphanie Gaou laten extra geld achter om boeken te kopen voor lezers met minder middelen. Hassan is een liefhebber van literatuur. Als jonge leraar Frans op een school in het Marokkaanse Rif, bezoekt hij regelmatig de winkel van Stéphanie in Tanger. Hij was één van de eersten die gedoneerde boeken kreeg.

Zichtbaar geëmotioneerd nam hij de boeken in ontvangst.
Ook de initiatiefnemer van de beweging, Stéphanie Gaou, is gelukkig "omdat ze van boeken houdt en deze graag bij alle mensen wil brengen". Ze wordt ook nog extra gelukkig wanneer ze "de blijdschap ziet van mensen wanneer ze een boek als cadeau ontvangen".

Klik hier om de volledige reportage te bekijken

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team