Zoeken

Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech naar Afrika Cup U23 met Marokko

12 juni 2023 - 20:00 - Sport

©

Excelsior heeft zich vorige maand officieel verzekerd van nog een jaar eredivisie en de 21-jarige Couhaib Driouech speelde daar een belangrijke rol bij. Vrijdag werd ook bekend dat Driouech op de definitieve lijst staat met spelers die geselecteerd zijn voor een deelname aan de Afrika Cup U23, van 24 juni tot 8 juli in Marokko.

Na de promotie dit seizoen slaagde zijn club Excelsior erin om op het hoogste niveau te blijven. "We begonnen met een paar overwinningen op rij. Dat was natuurlijk erg lekker. Vervolgens kwam er een moeilijkere periode. We waren vaak de underdog en kwamen lastig tot kansen en doelpunten. Uiteindelijk hebben we het toch om kunnen draaien", vertelt Excelsior-speler Couhaib Driouech aan het Noordhollands Dagblad.

Lees ook: Marokkaanse U23-elftal speelt drie oefenduels

Driouech scoorde eind mei thuis tegen Fortuna Sittard. Daardoor kon Excelsior zich verzekeren van nog een jaar eredivisie. "Ik kwam in september 2021 bij Excelsior vanaf Heerenveen. Het seizoen was toen al begonnen. Daardoor had ik even tijd nodig om mijn draai te vinden. Dat duurde even, maar in de play-offs ging het toen heel erg goed. Daarmee maakte ik wel indruk, want mensen vergeten niet zo snel. Ook in de eredivisie was het even wennen. Het spel is tactischer. Je moet snel nadenken, het is constant aanpassen aan de tegenstander. Dat gaat veel sneller dan bij de eerste divisie. Ik heb in totaal drie keer gescoord en drie assists gegeven. Dat is nog net te weinig, vind ik. Ik hoop volgend seizoen weer een nieuwe stap te zetten in mijn ontwikkeling. Ik wil bij Excelsior blijven. Een volgende stap komt hopelijk later wel."

De jonge speler is nu ook geselecteerd voor de Afrika Cup U23 en vertrekt binnenkort naar Marokko. "In maart werd ik voor het eerst geselecteerd. Dat was voor oefenwedstrijden. Nu gaat het om een serieuze prijs. Het toernooi is in Marokko. Als gastland wil je hem natuurlijk wel winnen. Het belangrijkste is dat we bij de eerste drie eindigen, want dan plaatsen we ons voor de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar. Het is uiteraard een enorme eer om voor je land te spelen. Daar fantaseerde ik als kind al van. Toen ik afgelopen WK naar Marokko keek droomde ik er natuurlijk ook van om daar ooit voor te spelen. Dat blijft een grote droom."

Lees ook: Marokko is gastland voor Africa Cup U-23

Tijdens een vakantie in Dubai deelde Driouech een foto op zijn Instagram-pagina van hem samen met Ronaldinho, de voormalige publiekslieveling van FC Barcelona. "Ik was zes dagen in Dubai. We waren in een beach club en ineens zie ik Ronaldinho binnenlopen. Toen sprongen mijn ogen open, hoor. Het is natuurlijk wel een legende. Een van de beste spelers ooit, dus ook een held van mij. Hij zat in een eigen ruimte met een beveiliger. Ik vroeg of ik op de foto mocht met hem. Niet iedereen mocht dat. Maar ik vertelde dat ik zelf ook voetballer was, dus toen mocht ik naar binnen. Hij sprak amper Engels maar het was mooi om mee te maken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team