Zoeken

Nabil Dirar: "Marokko kan de pot op"

18 februari 2012 - 08:29 - Sport

©

De Marokkaanse international Nabil Dirar, vertelde aan het Belgische sportblad "Sport Voetbalmagazine" dat Marokko de pot op kon.

Dirar, niet opgeroepen voor de Afrika Cup, denkt dat hij werd uitgesloten voor zijn verklaringen in de Belgische pers, een paar dagen voordat Gerets zijn spelerslijst te kennen gaf.

"Ik heb in een interview gezegd dat ik niet naar de Africa Cup wilde om in de zon te gaan liggen. Die woorden zijn slecht gevallen bij Eric Gerets, vandaar allicht dat ik niet opgeroepen werd. Hij had schrik dat ik slecht zou reageren als ik niet zou spelen."

De vleugelspeler van Monaco is er nochtans van overtuigd dat hij zijn plaats in het team had. "Daar kon geen twijfel over bestaan, na het knappe seizoen dat ik bij Brugge speelde. (...) Zeker als je weet dat er kerels bij waren die bij hun club nooit in de basis stonden."

Ondanks alles geeft Dirar de schuld voor de mislukking van de Atlas Leeuwen op de Afrika Cup, niet aan Eric Gerets. Volgens hem is het vooral de hypocrisie en het egoïsme van de spelers van het Marokkaans team, dat leidden tot hun nederlaag.

Dirar, trouw aan zichzelf, concludeert: "Als ze mij nodig hebben zal ik gaan, maar het is niet mijn hoofddoel. Cru gezegd kan mijn nationale ploeg zelfs de pot op."

Bladna.nl