Zoeken

Naaktmodel Marisa Papen riskeert 7 jaar cel voor foto’s bij moskee

24 december 2020 - 13:00 - Wereld

©

Naaktmodel Marisa Papen uit Limburg riskeert tot zeven jaar gevangenisstraf in Turkije. Dat zeggen Turkse media na een aanklacht die is ingediend bij de rechtbank. Ze liet zich in 2018 naakt fotograferen bij de Hagia Sofia moskee in Istanboel. Ze poseerde ook naakt op een Turkse vlag.

Eerder vaardigde Turkije al een aanhoudingsbevel uit tegen het naaktmodel voor de bewuste foto’s in 2018. Nu vraagt de hoofdaanklager ook nog eens een gevangenisstraf van twee tot zeven jaar, wegens "het beledigen van de soevereiniteit van de staat" en "obsceniteit".

Volgens het Nieuwsblad is het niet de eerste keer dat naaktfoto’s Papen duur kunnen komen te staan. De Limburgse kreeg in het verleden ook al problemen toen ze naakt poseerde aan de Klaagmuur in Jeruzalem. Ze verbleef ook een nachtje in de cel na een fotoshoot in de tempel van Karnak in Egypte.

Papen beschouwt haar foto’s als "een schreeuw om verandering". Ze wil naar eigen zeggen iedereen aansporen om voor zichzelf te denken, los van politieke en religieuze dogma’s. Papen vindt ook dat er niks verkeerd is aan een naakt lichaam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team