Zoeken

Muzikale avond in Tetouan zorgt voor ophef

2 april 2024 - 23:50 - Marokko

©

Een geplande muzikale avond in Tetouan is geannuleerd na controverse over een subsidie van 300.000 dirham die aan de organisator was toegekend. De subsidie verdeelde de coalitiepartijen in de gemeenteraad.

De avond, met als thema "De ziel van Andalusië", zou worden georganiseerd door een vereniging die de subsidie had ontvangen. De beslissing om de subsidie toe te kennen, leidde tot kritiek van de coalitiepartijen.

Lees ook: Marokko heeft 56.000 nieuwe taxi’s gesubsidieerd

Volgens de krant Al Akhbar zou de beslissing om de avond te annuleren zijn genomen om de verdeeldheid binnen de coalitie te beslechten en verdere kritiek te voorkomen.

Sommige leden van de gemeenteraad worden ervan beschuldigd "publieke middelen in de vorm van subsidies te verstrekken aan verenigingen om de coalitie in stand te houden". Er zijn ook beschuldigingen dat "publiek geld wordt gebruikt om potentiële kiezers te paaien of stemmen te winnen voor de leiding van de lokale voetbalclub, Moghreb Tetouan (MAT)".

Lees ook: Wat doen Al Aoula en 2M met de hoge subsidies die ze ontvangen?

De toekenning van subsidies door de gemeente Tetouan aan verenigingen is al langer een bron van controverse. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de gemeenteraadsleden opgeroepen tot meer transparantie, zodat "de uitgaven van de overheid worden geoptimaliseerd" en "het verenigingsleven niet langer wordt uitgebuit voor electorale doeleinden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team