Zoeken

Ophef door miljoenenproject voor begraafplaats in Casablanca

4 februari 2024 - 11:00 - Marokko

©

In Casablanca is een felle discussie ontstaan na het besluit van de gemeenteraad om bijna 40 miljoen dirham uit te trekken voor de renovatie en modernisering van de Al Rahma-begraafplaats. De toewijzing van dit aanzienlijke bedrag heeft tot veel ophef geleid.

De geplande werkzaamheden omvatten onder andere de installatie van bewakingscamera’s en verlichte bewegwijzering, vergroeningswerkzaamheden en de aanschaf van zes elektrische voertuigen om bezoekers gemakkelijker over de begraafplaats te kunnen vervoeren. Het project is bedoeld om de toegankelijkheid en veiligheid van deze openbare ruimte te verbeteren en de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen.

Lees ook: Casablanca: begraafplaats wordt park (video)

De besteding van 37 miljoen dirham aan het project heeft echter tot controverse geleid. Een aantal gemeenteraadsleden en inwoners van Casablanca vinden het bedrag buitensporig. Zij zijn van mening dat het ongepast is om zo’n belangrijk budget te besteden aan het opknappen van een begraafplaats, terwijl er in de stad dringende behoefte is aan de bouw van scholen, het verbeteren van wegen en het vernieuwen van de straatverlichting. Tegenstanders van het project hebben opgeroepen tot een onderzoek om meer duidelijkheid te krijgen over de besteding van dit bedrag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team