Zoeken

Marrakech: moord in villa, meerdere veroordelingen

6 mei 2024 - 22:00 - Marokko

©

Een Koeweitse burger en een Marokkaanse vrouw zijn vrijdag door de rechtbank van eerste aanleg in Marrakech veroordeeld tot respectievelijk zeven en tien maanden celstraf voor de moord op een 22-jarige Marokkaanse vrouw. Het slachtoffer werd dood aangetroffen in het zwembad van een villa in Sidi Ibrahim, een buitenwijk van Marrakech.

Zeven andere beklaagden, allen van Koeweitse nationaliteit, en twee Marokkaanse vrouwen kregen in deze zaak van twee tot vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Lees ook: Sekstoerisme: Koeweiti voor de rechter in Marokko na dood jonge vrouw

De feiten dateren van 14 april 2024. Op die dag brachten acht Koeweitse onderdanen, vergezeld van de Marokkaanse vrouwen, waaronder een minderjarige, een avond door in een villa in de oase van Sidi Ibrahim. De avond eindigde tragisch met de dood door verdrinking van een 20-jarige vrouw.

Lees ook: Jonge vrouw vermoord na wilde avond in toeristencomplex Marrakech

De sectie Menara-Marrakech van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) eiste een grondig onderzoek naar deze zaak en de arrestatie van de eigenaar van de villa en zijn beheerder. De vereniging is van mening dat de beschuldigingen tegen de beklaagden ernstig genoeg zijn en als misdaden van mensenhandel moesten worden beschouwd. De verdachten werden aangeklaagd voor moord en verkrachting van een minderjarige.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team