Zoeken

Moulay Hassan bereidt zich voor op koninklijke rol

8 augustus 2023 - 17:00 - Marokko

©

Prins Moulay El Hassan, troonopvolger van Marokko, gaat door met zijn opleiding in het uitoefenen van macht. Zijn recente openbare optredens tonen een verandering in persoonlijkheid en houding.

De laatste openbare verschijning van Moulay Hassan was eind juli, toen hij aan de zijde van zijn vader stond bij de officiële receptie in M’diq ter gelegenheid van het Troonfeest. De vorst, die zijn 24ste regeerjaar vierde, presideerde ook een diner waarop premier Aziz Akhannouch, ministers, voorzitters van instellingen, lokale en nationale autoriteiten, en het hoogste commando van de Koninklijke Strijdkrachten waren uitgenodigd.

Lees ook: Kroonprins Moulay Hassan viert 20e verjaardag

Tijdens de receptie werd de fysieke verandering van de kroonprins opgemerkt. Moulay Hassan toonde zich erg glimlachend gedurende deze festiviteiten en toonde een veel volwassener gezicht. "Zijn voorbereiding als erfgenaam is elk jaar opmerkelijker en in het openbare leven kleedt de jonge Alawiet-prins zich al als de rest van de leiders van zijn land. Hij heeft een fysieke en stilistische esthetiek, die coherent is met zijn positie als erfgenaam en als jongeman die zich voorbereidt op zijn toekomstige functie van staatshoofd van Marokko," schrijft Jaleos.

Lees ook: Moulay Hassan in top 10 mooiste prinsen ter wereld

Deze verandering in de houding van Kroonprins Moulay Hassan komt enkele maanden na de geruchten over de verslechterende gezondheid van Koning Mohammed VI, die bleker en magerder leek na een afwezigheid van enkele maanden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team