Zoeken

Kroonprins Moulay Hassan viert 20e verjaardag

7 mei 2023 - 23:00 - Marokko

©

Kroonprins Moulay Hassan viert op maandah 8 mei zijn verjaardag. De oudste zoon van Koning Mohammed VI en prinses Lalla Salma wordt 20 jaar.

De jonge prins en toekomstige Koning van Marokko, neemt al jaren regelmatig deel aan officiële evenement met zijn vader, soms zijn zusje, Lalla Khadija, of nog alleen.

Lees ook: Moulay Hassan schrijft zich in op Marokkaanse universiteit

Moulay Hassan werd op 8 mei 2003 geboren. Zijn geboorte werd in heel het land gevierd. De eerste zoon van Koning Mohammed VI werd naar zijn grootvader, wijlen Koning Hassan 2, genoemd.

De kroonprins heeft één zus, Lalla Khadija, die op 28 februari 2007 in Rabat geboren werd. De zoon van Koning Mohammed VI studeert aan de School of Governance and Economy in Rabat. Zijn zus, nu 16 jaar, is leerlinge aan het koninklijk college van Rabat dat in 1942 door wijlen Mohammed V werd opgericht.

Lees ook: Kroonprins Moulay Hassan geslaagd voor eindexamen

De troonopvolger van Marokko werd begin dit jaar uitgeroepen tot één van de tien mooiste prinsen ter wereld door Knowinsiders. Het medium stelt dat Moulay Hassan een sterke indruk maakt en zich bewust is van de verantwoordelijkheden die bij het koningshuis horen.

Bladna.nl