Zoeken

Moulay Hassan, 20 jaar en al klaar om Koning te worden (video)

26 maart 2024 - 13:00 - Marokko

©

Kroonprins Moulay Hassan (20) is klaar om de troon te bestijgen, zo blijkt uit een video die zondagochtend op sociale media verscheen. De video, die later weer offline werd gehaald, toonde de Marokkaanse prins in verschillende koninklijke functies, wat tot speculaties leidt over een naderende troonswisseling.

De video, getiteld "Een toekomstige koning", belichtte de activiteiten van Moulay Hassan de afgelopen jaren. Hij vertegenwoordigde zijn vader, Koning Mohammed VI, bij diverse officiële gelegenheden en nam steeds meer koninklijke taken op zich. De video toonde ook zijn militaire training en zijn betrokkenheid bij sociale projecten.

Lees ook: Moulay Hassan bereidt zich voor op koninklijke rol

De snelle verwijdering van de video voedt de geruchten dat de koninklijke familie de troonswisseling voorbereidt. Op X delen gebruikers de video massaal met teksten die hun enthousiasme voor Moulay Hassan als toekomstige koning uiten.

De prins, die bekend staat om zijn streng en rechtvaardig karakter, geniet reeds veel respect binnen de Marokkaanse bevolking. Hij studeert aan de prestigieuze Mohammed VI Polytechnische Universiteit en vervulde diverse militaire functies.

Lees ook: Moulay Hassan in top 10 mooiste prinsen ter wereld

Zijn moeder Lalla Salma, die zes jaar geleden van Koning Mohammed VI scheidde, zou een belangrijke rol blijven spelen in de ontwikkeling van Moulay Hassan als toekomstige koning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team