Zoeken

Arrestaties voor verstoren stoet Mohammed VI

3 juni 2017 - 19:20 - Gemeenschap

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten om hard op te treden tegen mensen die de koninklijke stoeten opwachten om gunsten aan Koning Mohammed VI te vragen.

Op dinsdag werden vier mensen gearresteerd door de politie in Rabat. Ze worden ervan beschuldigd de koninklijke stoet te hebben willen verstoren om brieven aan de Koning te overhandigen tijdens de inhuldiging van een zorgcentrum voor Alzheimer patiënten.

Volgens Assabah wilde één van de arrestanten aan de koning een taxivergunning vragen. Hij was reeds taxichauffeur maar mocht geen taxi meer besturen sinds hij zijn rechtszaak tegen zijn baas én eigenaar van de vergunning had verloren.

Het blad bericht tevens dat de veiligheidsdiensten massaal aanwezig waren om te voorkomen dat mensen de stoet zouden verstoren.

In maart dit jaar probeerde een man in de Marokkaanse hoofdstad de auto van Koning Mohammed VI en Koning Abdullah II te doen stoppen. Hij kon op tijd door de lijfwachten van de Koning worden tegengehouden. Mohammed VI reageerde woedend en meerdere agenten werden voor het incident gestraft.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team