Zoeken

Politie schiet op verdachte die mensen op straat aanviel in Casablanca

1 november 2017 - 20:30 - Marokko

©

Twee politieagenten hebben dinsdag in de vroege ochtend hun dienstwapens moeten gebruiken om een man te arresteren die mensen op straat aanviel in de wijk Oasis in Casablanca.

De verdachte had reeds een voorbijganger met een snijdend voorwerp aangevallen en dreigde ermee andere mensen aan te vallen toen de agenten aankwamen.

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN was de man in een "ongewone staat" en vertegenwoordigde een "reëel en serieus gevaar" voor de veiligheid van de burgers en de agenten.

Een van de toegesnelde agenten vuurde eerst twee waarschuwingsschoten af in de hoop de verdachte tot bedaren te brengen. De verdachte bleek echter niet onder de indruk en viel een agent aan die daarbij gewond raakte. Een motoragent schoot daarop in de bil en de buik van de verdachte.

De jonge crimineel kon als gevolg worden overmeesterd en gearresteerd. Hij werd vervolgens naar het ziekenhuis afgevoerd net als de gewonden agent en de voorbijganger die hij had aangevallen. Een vierde persoon werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en mocht dezelfde dag al terug naar huis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team