Zoeken

Moslims VK zullen tijdens de Ramadan ’s nachts worden gevaccineerd

3 maart 2021 - 13:20 - Wereld

©

De Britse regering wil moslims tijdens de maand Ramadan ’s nachts vaccineren. Het doel is hetzelfde vaccinatieritme te behouden en een nieuwe coronagolf te voorkomen.

Ramadan 2021 begint naar verwachting op 12 april in het Verenigd Koninkrijk. De vaccinatiecampagne zal dan nog in volle gang zijn. De vaccinatie van 50-plussers begint drie dagen voor het begin van het vasten. De regering heeft daarom besloten om moslims ’s nachts te gaan vaccineren tijdens deze periode.

"Al wat we kunnen doen om de vaccinatie te versterken en te vergemakkelijken tijdens de Ramadan, is een goede zaak, vooral in een gemeenschap waar bewustmaking moeilijk is.", verklaarde Kowsar Zaman, initiatiefnemer van de campagne "Take the COVID-19 Vaccine".

Moslims in het Verenigd Koninkrijk hadden zorgen geuit over de impact van de Ramadan op de vaccinatiecampagne. Dat gebeurde nadat officiële cijfers werden vrijgegeven waarin te zien is dat Aziaten, van wie velen moslim zijn, het hoogste sterftecijfer per 100.000 inwoners hadden tijdens de tweede golf van de pandemie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team