Zoeken

Moslims kuisen Antwerpse straten na nieuwjaar

5 januari 2023 - 10:00 - Wereld

©

Uitgerust met borstels, vuilniszakken en andere tools om afval op te ruimen, gingen jongeren van Majlis Khuddamul Ahmadiyya, de jeugdorganisatie van de Ahmadiyya moslimgemeenschap, op 1 januari aan de slag in de straten van achttien Antwerpse gemeenten.

Het initiatief is een jaarlijkse traditie geworden voor de jongeren van de Ahmadiyya moslimgemeenschap, die dit jaar voor het zestiende jaar de handen uit de mouwen staken voor een opruimactie op nieuwjaarsdag.

Lees ook: Marokkaanse restauranthouder helpt weeskinderen in Parijs

"Dit is slechts een kleine stap om ervoor te zorgen dat wij allen als burgers van dit land de verantwoordelijkheid nemen om ons land schoon en mooi te houden", verklaarden de jonge vrijwilligers aan de Gazet Van Antwerpen.

Lees ook: Utrecht krijgt derde islamitische middelbare school in Nederland

Vanuit een religieus oogpunt is netheid en zorg voor lokale gemeenschappen een essentieel onderdeel van het islamitische geloof. "We organiseren deze actie om de leer van de Islam te volgen, waarbij reinheid en schoonheid een belangrijk deel uitmaken van het geloof." De actie vond plaats in achttien Antwerpse gemeenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team