Zoeken

Lagere straf voor moskeemoord in Zwitserland

4 november 2017 - 17:00 - Wereld

©

De kantonrechtbank in het Zwitserse Sint Gallen heeft de straf van een verdachte die een moslim in 2014 in een moskee had doodgeschoten verlaagd.

De dader, een Serviër van Albanese afkomst, werd in beroep tot 16 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor moord. In eerste aanleg had hij 18 jaar gekregen.

Tijdens de behandeling van de zaak in beroep werd rekening gehouden met het feit dat het slachtoffer de moordenaar in 1997 had verwond en zijn broer uit zelfverdediging had gedood. Deze omstandigheden hebben ertoe geleid dat de kantonrechter de beklaagde een lagere gevangenisstraf heeft opgelegd.

De beklaagde, rond de vijftig, was in beroep gegaan tegen het vonnis in eerste aanleg. Hij hoopte op een gevangenisstraf van minder dan tien jaar. Zijn advocaat had voor moord zonder voorbedachte raad gepleit.

De verdachte moet ook een schadevergoeding van 239.000 euro aan het gezin van het slachtoffer en 64.000 euro voor de kosten van de rechtszaak betalen.

Op 22 augustus 2014 begaf de dader zich naar de El-Hidaje Moskee met een vuurwapen. Hij benaderde het slachtoffer die aan het bidden was van achteren en schoot hem dood met zeven kogels. Het slachtoffer, vader van vier kinderen, stierf ter plekke.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team