Zoeken

Moskeeën New York mogen gebedsoproep laten klinken

5 september 2023 - 12:00 - Wereld

©

De stad New York heeft een nieuw initiatief gelanceerd om de oproep tot het gebed in moskeeën in de stad te ondersteunen en te vergemakkelijken. De oproep tot het gebed zal op vrijdagen en tijdens de avondgebeden in de maand Ramadan worden toegestaan. Volgens burgemeester Eric Adams bevordert deze beslissing inclusiviteit.

"Bij deze willen we onze broeders en zusters van het islamitische geloof laten weten dat ze vrij zijn om hun geloof in New York te beleven, omdat we nu wettelijk allemaal op dezelfde manier zullen worden behandeld. Onze administratie is trots eindelijk dit resultaat te hebben bereikt," aldus de burgemeester in een verklaring op de website van de stad New York. Politiecommissaris Edward Caban prees het initiatief en noemde het een fundamentele stap "voor religieuze vrijheid, begrip, duurzame vrede en welvaart voor iedereen."

Lees ook: Keulen gaat gebedsoproep in moskeeën uittesten

De nieuwe richtlijnen stellen de moskeeën in staat om de oproep tot het gebed uit te zenden tussen 12.30 en 13.30 uur op vrijdag, zonder dat er een speciale vergunning nodig is om de geldende geluidsbeperkingen in de verschillende wijken van de stad te omzeilen. De Azaan zal ook voor de Maghreb-gebeden tijdens de Ramadan tussen 3 en 5 minuten mogen worden uitgezonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team