Zoeken

Moskeeën Mekka en Medina binnenkort terug open

12 mei 2020 - 14:00 - Wereld

©

Saoedi-Arabië is net zoals de rest van de wereld hard getroffen door de coronavirus pandemie. Toch staat de opening van de twee grote moskeeën van Mekka en Medina binnen enkele dagen gepland.

In het koninkrijk werden strenge maatregelen getroffen om de pandemie te bestrijden. Aan de ingangen van beide moskeeën werden onder meer ontsmettingspoortjes geplaatst waar alle moskeebezoekers door zullen moeten lopen alvorens binnen te mogen.

De Saoedische minister van bedevaart heeft de opening van de twee moskeeën en de annulering van de grote bedevaart dit jaar bevestigd. "Inchallah zullen we onder het leiderschap van onze regering, en in overeenstemming met de procedures en instructies van de bevoegde autoriteiten, de Al-Haram moskee in Mekka en de moskee van de Profeet in Medina heropenen voor de moslimgelovigen van over de hele wereld.", leest men op de Twitter account van de bewindsman.

Volgens de Saoedische religieuze autoriteiten werden de ingangen van de moskeeën uitgerust met geavanceerde stelirisatiepoortjes. Moskeebezoekers zullen met een ontsmettend product worden besproeid wanneer ze de moskee binnenlopen. De poortjes zijn ook uitgerust met thermische camera’s om de lichaamstemperatuur van bezoekers op zes meter afstand te kunnen meten. Dankzij een "slim scherm" kan de lichaamstemperatuur van meerdere mensen tegelijk worden gecontroleerd.

Meer dan twee maanden na de ontdekking van een eerste patiënt, telt Saoedi-Arabië bijna 32.000 besmettingen met het coronavirus en 209 doden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team