Zoeken

Moord Scandinavische toeristen: Zwitser plande meer aanslagen in Marokko

6 januari 2019 - 16:00 - Marokko

©

De Zwitser die werd gearresteerd in het onderzoek naar de moord op twee Scandinavische toeristen in de regio van Imlil, plande nog meer terroristische aanvallen in Marokko.

Volgens de BCIJ had de man, die ook de Spaanse nationaliteit bezit, zich in 2011 in een moskee in Genève tot de islam bekeerd.

Sinds zijn bekering liet de man zich Abu Yahia of Abdulah noemen. Hij was in 2015 in Marokko aangekomen en vestigde zich in Marrakech. Hij kwam via een ongecontroleerde moskee in contact met de emir van de terreurcel verdacht van de moord op de twee toeristen. Dezelfde emir is één van de vier verdachten die kort na de moorden werd gearresteerd. Abdelhak Khiame, baas van de BCIJ, stelt dat hij zelf één van de twee jonge vrouwen onthoofde.

De 25-jarige Zwitser die zelf kinderen heeft, plande "aanslagen op Marokkaans grondgebied tegen de veiligheidsdiensten en toeristen", aldus Khiame. Hij leerde aan de leden van de terreurcel wapens te gebruiken en wierf ook mensen uit sub-Sahara Afrika aan voor Daesh in het noorden van Mali.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team