Zoeken

Moord Scandinavische toeristen: Zwitser ontkent betrokkenheid

6 februari 2019 - 14:40 - Marokko

©

Kevin Zoller, 25-jarige Spaanse Zwiters verdacht van deelname aan de terroristische moord op twee Scandinavische toeristen in Imlil, vertelde maandag voor de rechter in de antiterrorisme rechtbank van Salé dat hij onschuldig was.

Saad Sahli, advocaat van de verdachte, verklaarde aan AFP dat zijn cliënt "zijn onschuld had geclaimd", en dat de rechter "naar hem luisterde en een positieve houding had". De raadsman zal de vrijlating vragen van zijn cliënt na een confrontatie met de andere verdachten in deze zaak.

Kevin Zoller wordt vervolgd voor "oprichting van een bende om de openbare orde te verstoren, voorbedachte hulp aan plegers van terroristische daden en het opleiden van mensen om terroristische daden te plegen". Hij is één van de ruim twintig verdachten die na de vondst van de lichamen van de twee toeristen werden gearresteerd.

De Zwiter vestigde zich in 2015 in Marokko en werd eind december in Marrakech gearresteerd. Hij pleegde tussen 2007 en 2013 meerdere strafbare feiten in zijn land. In januari had zijn moeder aan de media verklaard dat haar zoon onmogelijk bij de moorden betrokken kon zijn.

Twee andere verdachten werden maandag door dezelfde rechter verhoord. Een gesloten zitting staat binnenkort gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team