Zoeken

Veel vraagtekens na moord op Marokkaanse tiener in Canada

16 november 2018 - 13:00 - Wereld

©

De jeugdrechtbank in het Canadese Montreal behandelt deze week een zaak tegen een jongen en een meisje verdacht van de moord op een Marokkaanse tiener.

Het lichaam van het 17-jarige slachtoffer werd afgelopen maandag in een bos in L’Île-des-Sœurs teruggevonden. De jongen werd dezelfde dag met een mes doodgestoken. De politie ging eerst uit van een ongeval maar onderzoek op het lichaam toonde aan dat de tiener was vermoord.

De advocaat van de familie van het slachtoffer vraagt dat de verdachten als volwassenen worden berecht. Ze riskeren dan levenslang terwijl de straf van maximaal zeven jaar zal zijn als ze door een jeugdrechtbank worden veroordeeld.

De jongen had een tiental jaren geleden samen met zijn moeder en zijn broer Marokko verlaten om zich in L’Île-des-Sœurs te vestigen. De moeder werkt sindsdien in een kinderdagverblijf.

Habiba Zemmouri, consul van Marokko in Montreal, heeft laten weten dat de Marokkaanse autoriteiten voor de repatriëring van het lichaam van de jongen zullen betalen. Het slachtoffer zal in Marrakech worden begraven.

Een geldinzameling werd tevens door het islamitisch centrum Al Jazira in L’Île-des-Sœurs gestart om de familie te helpen. In 48 uur tijd werd 20.000 dollar ingezameld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team