Zoeken

Moord Anouar: zo vond de politie de moordenaar terug

24 november 2022 - 14:00 - Marokko

©

Het onderzoek in de zaak van de jonge student Anouar Othmani die begin november dood werd aangetroffen in zijn flat in Tanger, wordt nog steeds onderzocht. De belangrijkste verdachte is inmiddels geïdentificeerd.

De speurders die met het onderzoek zijn belast, identificeerden bij het begin van het onderzoek eerst de familieleden en vrienden van de jonge student. Vervolgens hebben zij de beheerders van het gebouw ondervraagd en de beelden van de bewakingscamera’s opgevraagd. Die bleken defect te zijn, aldus Al Akhbar, dat schrijft dat al deze inspanningen van de speurders niets hebben opgeleverd.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen in onderzoek naar moord op student in Tanger

Nadat de politiediensten ontdekten dat de telefoon en de computer uit Anouar’s flat waren verdwenen, besloten ze de lijst met telefoontjes van de dag van de moord te controleren. Het slachtoffer bleek voor zijn dood een anonieme oproep te hebben ontvangen. Dit leidde hen naar een ober in een café in Martil. Bij zijn ondervraging ontkende hij elk verband met de zaak maar kon later toch de hoofdverdachte, een 17-jarig meisje, identificeren aan de hand van de profielfoto.

Na verhoor werd het meisje gearresteerd. Ze bekende de moord. Naar verluidt ontmoette ze Anouar Othmani via sociale media, waarna hij een ontmoeting voorstelde en afsprak bij hem thuis. De verdachte beweert dat de jongeman haar wilde misbruiken toen ze samen een lunch aan het bereiden waren. Om zichzelf te verdedigen zou ze hem hebben neergestoken en is ze gevlucht met zijn telefoon en computer.

Lees ook: Tienermeisje bekent moord op Anouar in Tanger

Blijkbaar kennen de ober en de verdachte elkaar goed want de ober ging nadien naar de flat om het moordwapen te laten verdwijnen. Dat werd uiteindelijk ook teruggevonden. Het onderzoek in deze zaak is nog gaande.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team