Zoeken

Mohammed VI en Nigeriaanse president bespreken pijpleiding

5 september 2017 - 11:35 - Marokko

┬ę

Koning Mohammed VI heeft maandag een gesprek gehad met de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari. Dat bericht het Koningshuis in een verklaring.

Het gesprek tussen de twee staatshoofden ging over de versterking van de bilaterale betrekkingen in alle sectoren en de uitvoering van de projecten die tijdens het bezoek van Koning Mohammed VI aan Abuja werden besloten. Deze projecten hebben betrekking tot de landbouw, meststoffen productie en veiligheidssamenwerking.

Mohammed VI en Buhari spraken ook over de gaspijpleiding die tussen de twee landen zal worden aangelegd en de komende meetings over het project.

De pijpleiding zal 5000 kilometer lang zijn en wordt aangesloten aan de West African Pipeline die sinds 2010 Nigeria met Ghana via Benin en Togo verbindt. De pijpleiding zal op termijn Europa bereiken.

Het project zal een totale investering van 10 miljoen dollar vergen. Marokko zal zoals gewoonlijke een beroep doen op Arabische investeerders. Kiezen de twee landen voor een pijpleiding via zee dan zal het project dubbel zoveel kosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team