Zoeken

Mohammed Mourhit wil naar Olympische Spelen

1 november 2011 - 17:00 - Sport

©

Mohammed Mourhit, atleet van 42, plant zijn comeback op de sportieve scene door een deelname aan de Olympische Spelen in Londen in 2012.

De atleet die de prijzen stapelde in de jaren ’90, werd tijdens de WK halve marathon in Brussel in 2002 beschuldigd van doping, waardoor hij hetzelfde jaar stopte met atletiek.

De Belgische Marokkaan die nog steeds het Europees record behoudt op de 3000 en 5000 meter, bevindt zicht momenteel in Marokko, waar hij traint voor zijn grote comeback tijdens de CrossCup van Roesselare in België op 27 november.

In Londen wil Mohammed Mourhit deelnemen aan de 10.000 meter, zoals hij zelf vertelde aan Belga. "Ik ben altijd blijven lopen, soms zelfs in competitieverband op de weg. Maar dat was altijd zonder een bepaald doel voor ogen. Mijn trainingspartners in Ifrane gaven me echter opnieuw zin om een degelijk niveau te halen. Eén week voor de CrossCup in Roeselare keer ik terug naar België. Tijdens de wintercrossen wil ik mijn conditie opbouwen met als uiteindelijke doel de kwalificatie voor de Spelen op de 10.000 meter."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team