Zoeken

Mohammed VI stelt voorwaarden voor deelname aan Arabische top

31 oktober 2022 - 17:00 - Marokko

©

Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken, sprak voor het eerst over de deelname van Koning Mohammed VI aan de top van de Arabische Liga in Algerije. De Marokkaanse vorst "stelt zijn reis afhankelijk van een gezonde sfeer", verklaarde hij.

Er is een wat meer informatie over de top op 1 en 2 november. Nasser Bourita, die in de Algerijnse hoofdstad was om de voorbereidende vergadering voor de top bij te wonen, zei dat "Koning Mohammed VI zal beslissen of aan de voorwaarden voor zijn deelname is voldaan alvorens naar Algiers te reizen".

Lees ook: Algerije beschuldigt Marokko van poging om top Arabische Liga te saboteren

Algerijnse media hadden een week geleden de deelname van de vorst aan de bijeenkomst bevestigd. Maar er is geen officiële bevestiging van deze informatie. Onder andere het geschil tussen Marokko en Algerije staat op de agenda van de top. In augustus 2021 verbrak het huidige Algerijnse regime de diplomatieke betrekkingen met het koninkrijk.

Lees ook: Algerije bevestigt aanwezigheid Koning Mohammed VI op Arabische top

Verschillende Arabische landen waarderen het standpunt van Algerije niet en beschuldigen het land ervan onvoldoende afstand te nemen van Iran.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team