Zoeken

Mohammed VI beantwoordt brief Israëlische president

22 augustus 2021 - 20:20 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft een brief gestuurd naar de Israëlische president Isaac Herzog, in antwoord op het bericht van het Israëlische staatshoofd dat vorige week door Yair Lapid aan de monarch werd overhandigd.

In zijn bericht prijst Koning Mohammed VI de diplomatieke vooruitgang tussen Marokko en Israël. In de brief, waarvan Jerusalem Post een kopie publiceerde, uit de monarch de wens om de betrekkingen tussen de twee landen verder te versterken met als einddoel een regionale vrede te bereiken.

Lees ook: Koning Mohammed VI binnenkort op bezoek in Israël?

"Ik ben tevreden met de maatregelen die zijn getroffen om de banden tussen onze landen te vernieuwen. Ik denk dat we deze trend gaan blijven volgen om de vredesperspectieven voor alle volkeren in de regio vooruit te helpen", aldus Koning Mohammed VI volgens een verklaring van het bureau van Isaac Herzog.

Lees ook: Meer details over opening ambassade van Marokko in Israël

Rabat en Tel Aviv hebben tijdens het bezoek van Yair Lapid, Israëlische minister van Buitenlandse zaken, een overeenkomst gesloten om ambassades te openen in beide landen over een tweetal maanden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team