Zoeken

Mohamed bracht 36 uur op zee door voordat hij werd gered

1 februari 2021 - 14:00 - Gemeenschap

©

De 26-jarige Mohamed Ouskir had meer geluk dan zijn landgenoot Badr. Hij werd gered door een vissersboot en overgebracht naar het ziekenhuis van Mdiq. Beiden waren als vermist opgegeven na een poging om zwemmend Sebta te bereiken. Hun families waren wanhopig op zoek naar hen.

Mohamed zegt dat hij verschillende keren heeft geprobeerd de kust te bereiken, maar dat het hem niet was gelukt. "Ik werd meegesleurd door de zee totdat een vissersboot me vond en redde", zegt hij tegen El Faro de Ceuta.

De jongeman bracht 36 uur op zee door voordat hij werd gered en overgebracht naar het ziekenhuis van Mdiq, waar hij werd herenigd met zijn familie.

Toen de familie van Badr El Moutaouakil, een jonge Marokkaan die ook wordt vermist op zee, hoorde over de redding, snelden ze naar het ziekenhuis om te kijken of het hun zoon was. Helaas is Badr nog steeds vermist.

Badr en Mohamed komen uit Fnideq. Net zoals Badr verdwenen honderden jonge Marokkanen die illegaal naar Europa wilden vertrekken in de afgelopen jaren op zee. Hun verhalen hebben niet altijd dezelfde happy ending als dat van Mohamed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team