Zoeken

Moeder Sheikha Trax in de gevangenis

19 mei 2023 - 09:00 - Cultuur

©

De moeder van de Marokkaanse zangeres en danseres Sheikha Trax heeft maandag een advocaat beledigd en aangevallen voor de familierechtbank in Marrakech. Er werd onmiddellijk een onderzoek ingesteld door het parket, dat de volgende dag besloot de verdachte in hechtenis te plaatsen.

Het nawoord tijdens een zitting over het het hoederecht over een kind bij de rechtbank voor familiezaken in Marrakech, heeft zich maandag in een nieuwe strafzaak ontpopt, schrijft Assabah. De moeder van Sheikha Trax beledigde en sloeg een advocaat te midden van de rechtszaal. De advocaat maakte geen deel uit van de verdediging in haar zaak en was ook geen advocaat van haar tegenstander.

Lees ook: Zangeres Cheikha Trax veroordeeld

Volgens bronnen van het dagblad "werd de advocaat in kwestie verrast door de vrouw die hem beledigde alvorens hem met geweld te slaan en daarbij zijn bril te breken". De advocaat legde de zaak onmiddellijk voor aan de procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg in Marrakech, die in eerste instantie opdracht gaf voor een onderzoek, zonder de verdachte in hechtenis te nemen. Tijdens dit onderzoek werden de feiten bevestigd door getuigen die aanwezig waren op de zitting, waaronder ook een arts.

Lees ook: Sheikha Trax gearresteerd

De procureur besloot daarop de moeder van Sheikha Trax in hechtenis te nemen. De zaak werd door de voorzitter van de Orde van Advocaten van Marrakech aan de orde gesteld en wekte ook veel woede op onder de aanwezige advocaten, die de strikte toepassing van de wet eisen om een einde te maken aan dit soort onaanvaardbaar geweld in rechtbanken. "Sheikha Trax leidt nu een strijd om verzachtende omstandigheden te verkrijgen voor haar moeder. Maar gezien de aard en de ernst van de feiten waarvan de moeder wordt beschuldigd, heeft geen van de door haar dochter ondernomen stappen succes gehad", aldus dezelfde bronnen. De verdachte blijft voorlopig in hechtenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team