Zoeken

Mocro Maffia-makers brengen expose-serie "Sihame" uit

29 augustus 2022 - 21:00 - Cultuur

©

De makers van Mocro Maffia komen met een nieuwe achtdelige dramaserie, deze keer over exposing en shaming. Het hoofdpersonage in de serie is de 18-jarige Sihame. De jonge vrouw is uit op wraak, nadat er een seksvideo van haar online is geplaatst. Ze zet onbevreesd en gewelddadig de jacht in op de jongens die verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van de beelden.

De Marokkaans-Nederlandse scholiere Sihame lijkt alles mee te hebben in haar leven. Maar als ze breekt met haar vriend belandt er opeens een seksvideo van hen op het internet. De video verspreidt zich razendsnel op haar school en binnen haar familie. Het gevolg is dat Sihame niet meer over straat kan zonder lastig te worden gevallen. Wraak lijkt de enige uitweg te zijn. Ze staat zeer gewelddadig op tegen haar ’exposers’ en pakt haar macht terug. Sihame gebruikt hierbij het internet ook als wapen.

Lees ook: Marokkaan Youssef Kerkour speelt hoofdrol in Significant Other

De rol van Sihame wordt gespeeld door de 25-jarige Ahlaam Teghadouini. Ze is in Gouda geboren en groeide op in Brussel. Om zich voor te bereiden op haar rol bekeek ze voor de opnames heel wat websites waarop jonge meisjes te maken krijgen met exposing. "Niet alleen de seksfoto’s staan erop, maar ook hun telefoonnummers en adressen. Ik was wel geschokt dat het er zoveel waren. En de meesten kunnen er niets aan doen. Hun levens zijn verwoest."

Teghadouini weet dat meisjes in de realiteit heel anders reageren dan haar personage. "Eigenlijk geeft zij deze figuren een koekje van eigen deeg. Haar leven is door hen zo verwoest dat zij niets meer te verliezen heeft. In de serie wordt ook over een ander slachtoffer van exposing gesproken die wel zelfmoord pleegt." Het is wel realistisch dat Sihame voor de charmes van een fout vriendje valt. "Door haar moeilijke opvoeding met een afwezige vader heeft zij wat mannen betreft een muur om zich heen gebouwd. En dat vriendje, op wie ze smoorverliefd is, weet die muur rond haar af te breken. Zij is extra gekwetst doordat haar vertrouwen in hem wordt beschaamd. Daarom reageert zij zo hard en genadeloos. Als het een one-night-stand was geweest had zij misschien anders gehandeld."

Lees ook: Soundos El Ahmadi verloor filmrol door zwangerschap

Ahlaam hoopt dat de serie bijdraagt tot bewustzijn over het thema. "Ik hoop dat jongeren zich weerbaarder durven op te stellen, maar niet in de extreme vorm die Sihame kiest. Ik denk dat het opgroeien in een veilige omgeving ook veel ellende kan voorkomen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team