Zoeken

Mocro Maffia-leider na vlucht uit Spanje in Nador ondergedoken?

28 april 2024 - 09:00 - Marokko

©

Karim Bouyakhrichan, alias "Taxi", één van de leiders van de Nederlandse Mocro Maffia die beschuldigd wordt van het bedreigen van prinses Amalia, is uit Spanje gevlucht en zou zich nu in de regio van Nador bevinden.

Bouyakhrichan stond onder gerechtelijk toezicht en wachtte op zijn uitlevering aan Nederland toen hij erin slaagde om Spanje te verlaten. Volgens La Razón nam hij een plezierboot vanuit Almeria die hem naar een narcoboot op volle zee bracht. Vanuit daar kon hij Nador bereiken, waar hij familie, contacten en eigendommen heeft. Hij zou van plan zijn om terug te keren naar Nederland zodra de kans zich voordoet.

Lees ook: Leider Mocro Maffia op de vlucht, koninklijke familie Nederland bezorgd

De verdachte, die gevreesd en gerespecteerd wordt in de Europese drugswereld, is één van de leiders van de Mocro Maffia. De organisatie werkt samen met Albanese clans die cocaïne naar Europa smokkelen via de haven van Rotterdam. Karim Bouyakhrichan wordt beschouwd als "de meest gezochte en gevaarlijkste crimineel van Nederland" en zou niet aarzelen om zijn concurrenten en "vijanden" te elimineren.

Zijn arrestatie in Marbella op 9 januari werd toegejuicht door de Nederlandse autoriteiten, die zijn uitlevering hadden aangevraagd. De Mocro Maffia zou achter de doodsbedreigingen aan prinses Amalia zitten, waardoor ze gedwongen werd om bijna een jaar lang in Spanje onder te duiken. Door een gebrek aan coördinatie tussen de Spaanse gerechtelijke autoriteiten met betrekking tot de uitlevering van Karim Bouyakhrichan, kon hij uiteindelijk ontsnappen. Er is een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Lees ook: Mocro Maffia: Karim Bouyakhrichan vrijgelaten in Spanje

De Mocro Maffia zaait al 15 jaar lang terreur in Nederland. In februari werd Ridouan Taghi, de leider van de organisatie, die in 2019 in Dubai werd gearresteerd en aan Nederland werd uitgeleverd, veroordeeld tot levenslang in het kader van het Marengo-proces. Hij werd schuldig bevonden aan een reeks moorden tussen 2015 en 2017.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team