Zoeken

Mocro Maffia "Hollands probleem, geen Marokkaans probleem" (video)

5 december 2021 - 10:00 - Wereld

©

Een aantal jonge Amsterdammers kregen in het kader van het project ’Wij Zijn Amsterdam’ van AT5, de kans om stukken te maken over onderwerpen die ze belangrijk vinden. Ter afsluiting van deze ervaring gingen ze in gesprek met burgemeester Femke Halsema over onder meer de serie Mocro Maffia.

Tarik Bourkha maakte enkele weken geleden een item over de succesvolle serie Mocro Maffia en hoorde van heel wat jongeren in Nieuw-West dat ze zich stoorden aan de naam van de serie. Ze vinden dat Amsterdammers met een Marokkaanse achtergrond daardoor in een slecht daglicht wordt gezet.

Lees ook: Nederlandse moslimjongeren helpen arme gezinnen tijdens Ramadan

"Ik vind de serie vaak heel goed en heel spannend, maar ik snap dit bezwaar. Voor veel Nederlanders is het verleidelijk om te denken dat drugsmisdaad een etnisch probleem is, maar dat is het niet. Als wij kijken naar de top van de georganiseerde drugsmisdaad dan is die van alle origines, alle kleuren en alle lagen van de bevolking. Iedereen zit daartussen en het is bepaald niet zo dat het alleen de Marokkanen zijn. Tegen die jongens in West wil ik zeggen: ik snap dat je het gevoel hebt dat je verkeerd geframed wordt door die serie", antwoordde Halsema.

Lees ook: Hamid al 30 jaar steunpilaar voor jongeren in Amsterdam

"Het is een Nederlands probleem en het is een Amsterdams probleem, het zijn Amsterdammers van heel veel herkomsten die voor die problemen zorgen," vervolgde de bewindsvrouw op AT5.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team