Zoeken

Miss Michigan verliest titel na tweets over hijab

24 juli 2019 - 18:00 - Wereld

©

Kathy Zhu heeft haar titel van Miss Michigan in de Verenigde Staten verloren als gevolg van enkele omstreden berichten over het dragen van een hoofddoek op Twitter.

Volgens The Independent hebben Kathy Zu, aanhangster van de Amerikaanse president Donald Trump, en de vereniging Miss World America de informatie bevestigd.

"Dus je vertelt me dat het gewoon een mode-accessoire is en geen religieus iets, of probeer je er gewoon voor te zorgen dat vrouwen het normaal vinden om door de islam te worden onderdrukt?", tweette de jonge studente. Dat deed ze na een uitnodiging te hebben gekregen om een hijab te proberen op een stand op haar universiteitscampus.
 
In een ander bericht viel ze de Afro-Amerikaanse gemeenschap aan. "Wisten jullie dat de meerderheid van moorden op zwarten door andere zwarten worden gepleegd? Los eerst de problemen van je eigen gemeenschap op voordat je anderen de schuld geeft."
 
De islamofobe en racistische berichten van de jonge vrouw kostten haar haar titel van Miss Michigan. Miss World America heeft haar tevens gevraagd om alle berichten met betrekking tot haar deelname aan de schoonheidswedstrijd van sociale media te verwijderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team