Zoeken

Verenigde Staten: leerlinge uit sportcompetitie gezet vanwege hoofddoek

31 oktober 2019 - 16:10 - Wereld

©

Een Amerikaans tienermeisje is in de Verenigde Staten op een sportcompetitie gediskwalificeerd omdat ze tijdens de hele wedstrijd haar hoofddoek had aangehouden.

Noor Alexandria Abu Karam is pas 16 jaar en al drie jaar een erkend lid van het atletiekteam van haar school. Ze nam eerder deze maand deel aan een loopwedstrijd van verschillende scholen in Ohio.

Toen Noor de finish bereikte ontdekte ze dat ze dat haar naam was geschrapt en niet op het scorebord stond. Ze vroeg om uitleg en kreeg van de organisators te horen dat ze was uitgeschakeld vanwege haar hijab.

Wat het nog wat moeilijker maakte voor de jonge moslima is dat ze haar eigen record had verbroken tijdens de loopwedstrijd van 5000 meter met een tijd van 22 minuten en 22 seconden.

Noor vertelde over het voorval aan CNN. "Het is zo moeilijk om aan een wedstrijd deel te nemen en te ontdekken dat je bent gediskwalificeerd voor iets waar je van houdt." Volgens de Ohio High School Athletics Association (OHSAA) had Noor een vrijstelling moeten vragen om met haar hoofddoek te mogen lopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team