Zoeken

Miss Arab World Ilhame El Makhfi vertelt over haar Ramadan

13 april 2022 - 21:40 - Cultuur

©

De Marokkaanse Miss Arab World, Ilhame Al Makhfi, poseerde voor een korte reportage, in een op maat gemaakte zijden jurk naast een enorm bloemstuk in de vorm van een halve maan.

El Makhfi vertelt aan Sada el-Balad English (SEE), dat ze tijdens de heilige maand Ramadan geniet van de lekkerste Marokkaanse gerechten, met name Harira, lamstajine met pruimen, Marokkaanse pannenkoeken "msemmen", griesmeelpannenkoeken "baghrir", Amandel-briwats, en Ramadan dessertjes. Ze voegt eraan toe dat lichaamsbeweging tijdens de Ramadan wel een noodzakelijk onderdeel is van haar dagelijkse routine, met name twee uur na het verbreken van haar vasten, om fit en in vorm te blijven.

Lees ook: Marokkaanse Ilham El Makhfi wint Miss World Arab 2020

Ze vertelt ook dat er dagelijks familieleden op bezoek komen in het huis van haar ouders. Na de iftar luisteren ze dan naar anasheed en Andalusische liederen. Ze zegt dat de lantaarn en de Ramadan-versieringen die haar vader voor haar kocht, één van de leukste momenten zijn van deze Ramadan.

Lees ook: Miss Universe 2021: Kawtar Benhalima wil kleuren Marokko verdedigen

"Ik schaak tijdens de heilige maand ook dagelijks met mijn beste vriend, om mijn geheugen te verbeteren, de focus te verdiepen en mijn creativiteit te stimuleren," zegt Ilhame Al Makhfi. Momenteel leest ze het Arabische boek "The Royal Stage" van Khaled AlMneef. Ze vertelt dat het boek haar "positief beïnvloedt" en inspireert om verantwoordelijk en onafhankelijk te worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team